Foto: Helena Wrete, SVT

Misstänkt grov misshandel i Borlänge – skadad man hittad under natten

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-35-årsåldern hittades skadad vid 03.30-tiden natten mot fredag i Jakobsgårdarna i Borlänge. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Enligt polisen ska något form av tillhygge ha använts. Däremot ska mannen inte ha några allvarligare skador.

– Vi behöver veta detaljerna så vi kan bedöma trovärdigheten, men det jag kan säga är att det inte är livshotande skador, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson vid region Bergslagen.

Fördes till sjukhus med ambulans

Händelsen ska ha ägt rum på en cykelbana i Jakobsgårdarna i Borlänge. Polisen fick in ett larm vid 03.30-tiden, men vem som larmade är oklart. När de kom till platsen hittades mannen, som var skadad.

– Han fördes sedan till Falu lasarett i ambulans, säger Mats Öhman.

Avspärrningarna vid platsen hävdes under förmiddagen. Polisen har ingen misstänkt i nuläget, men man kommer knacka dörr i området och leta efter vittnesuppgifter.

Flera grova brott på kort tid

Under den senaste veckan har det även inträffat andra typer av grova brott i Borlänge. Bland annat så rånades kommunalrådet Jan Bohman (S) för drygt en vecka sedan. Dagen innan det klev en skadad person in på en restaurang, något som rubriceras av polisen som misstänkt mordförsök.

Om händelserna kan vara sammankopplade kan inte polisen svara på.

– Det är helt omöjligt att uttala sig om. Vi tittar ständigt på om man kan knyta ihop brotten, det är en rutinmässig åtgärd, säger Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.