Misstänkt mord på asylboende i Rättvik

En man från asylboendet kom svårt skadad till Vårdcentralen – hans liv gick inte att rädda.

Kl 12.08 på skärtorsdagen larmades polis till Vårdcentralen i Rättvik där det kommit in en man med svåra stickskador.

Mannen, som var i 30-årsåldern, kom från asylboendet på Turisthotellet i centrala Rättvik och han var så svårt skadad att hans liv inte gick att rädda.

Misstänker mord

Flera polispatruller skickades till platsen och polisen inledde en förundersökning om mord.

– Vi har hittat vad vi tror är brottsplatsen och den har vi spärrat av, sa polisens förundersökningsledare Olof Norgren till SVT sent på torsdagseftermiddagen.

Förhör med vittnen

Om denna brottsplats är inomhus eller utomhus vill han inte säga ”av utredningstekniska skäl”.

Däremot berättar han att ett 15-tal poliser jobbar med fallet och att man håller förhör med personer som befann sig i eller i närheten av asylboendet vid lunchtid.

Ingen är gripen

SVT:s team på plats i Rättvik rapporterade på eftermiddagen att det var lugnt utanför asylboendet. Polisens insatschef, Jörgen Hansen, sa då att ingen misstänkt var gripen.

Inte heller senare på kvällen hade polisen några misstänkta.

Det var i höstas som Turisthotellet blev godkänt som boende för flyktingar och enligt upphandlingen skulle som mest 120 personer få plats på hotellet.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Blåljusnyheter i Dalarna

Mer i ämnet