Bostaden där kvinnan hittades var under måndagen avspärrad för teknisk undersökning. Foto: Arkiv

Kvinna hittad död i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern har hittats död i en bostad i Smedjebacken. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

En kvinna har hittats död i en bostad i Smedjebacken, uppger polisen. Hon ska inte ha hörts av under en längre tid, vilket var orsaken till att polisen undersökte kvinnans bostad under söndagsförmiddagen, där hon också hittades död.

Oklara omständigheter

Oklara omständigheter kring dödsfallet gör att polisen inlett en förundersökning om mord. Vad oklarheterna består av vill polisen inte berätta innan den rättsmedicinska undersökningen är gjord.

”Rättsmedicinska undersökningen är högst vital”

Bostaden är avspärrad för teknisk undersökning.

– Den rättsmedicinska undersökningen är högst vital i ärendet, sedan ska vi göra en teknisk undersökning av bostaden också, så hoppas vi att det ska leda till att vi vet hur vi ska gå vidare efter det, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh på måndagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.