Skottskadad man hittad i lokal i Borlänge – tre gripna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades på tisdagskvällen skottskadad en lokal i Borlänge och fördes till sjukhus. Tre personer kunde under fredagen släppas på fri fot, men ska enligt åklagaren fortsatt vara skäligen misstänkta för mordförsök.

Polisen larmades till en lokal i ett bostadsområde strax efter klockan 21.30 på tisdagskvällen. En skadad man påträffades som fick föras till sjukhus.

Senare berättade åklagare Ludmila Pronko att det rör sig om skottskador.

– Det är en skottskada, målsägande har blivit skjuten, säger hon.

Hur allvarliga är skadorna?

– De tre personerna är misstänkta för mordförsök, jag säger inte mer än så, men det fanns fara för fullbordan, han är fortfarande under vård, säger Ludmila Pronko.

I anslutning till platsen greps tre personer. De är skäligen misstänkta för mordförsök. Lokalen spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Enligt polisen pågår nu en mängd utredningsåtgärder men några ytterligare uppgifter än så vill de inte lämna i nuläget.

Väntar på provsvar

Polis och åklagare vill inte gå ut med mer information i väntan på analyssvar och den tekniska undersökningen.

– De här personerna är på fri fot, då bedömningen är att det var oproportionerligt att hålla dem kvar. Men de här personerna är forsatt skäligen misstänkta för mordförsök, avslutar Pronko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.