Målsägande i fallet finns med på länk tillsammans med sitt biträde. Foto: Anders Hansson/SVT

I dag faller domen i det misstänkta mordet i Stensjön

Publicerad

Idag faller domen mot den 50-årige man från Sala som står åtalad för mord, efter att han huggit ihjäl en 46-årig släkting under en fisketur vid Stensjön i Grycksbo. Åklagaren misstänker att mordet är hedersrelaterat, och yrkar på livstids fängelse.

Den 27 maj larmades SOS om ett bråk vid Stensjön i Grycksbo strax utanför Falun. En 46-årig man hittas blödande från halsen och avlider på platsen. Hans 50-årige släkting grips som misstänkt för mord.

Den misstänkte mannen har erkänt att han dödat 46-åringen. Men har under hela rättegången sagt att det rört sig om ett bråk som spårat ur, och att han dödat mannen oavsiktligt i ett försök att freda sig.

Advokaten vill frikänna 50-åringen

Försvararen menar därför att mannen i första hand bör frikännas.

Åklagaren, liksom målsägandebiträdet, menar dock att det funnits en hedersrelaterad konflikt mellan männen. Och att det under ett par års tid funnits en hotbild mot den döde 46-åringen.

Åklagaren har yrkat på livstids fängelse och utvisning.

LÄS MER: Målsägarbiträdet Evin Cetin: ”En brutal avrättning”

LÄS MER: Misstänkt mord vid sjö utanför Falun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stensjömordet

Mer i ämnet