Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin fru. Själv menar han att han är oskyldig. Foto: Anders Hansson/SVT

Misstänkte Avestamördaren häktas bakom stängda dörrar

Uppdaterad
Publicerad

Idag häktades den man i 45-årsåldern från Avesta som misstänks för att ha dödat sin fru och sedan dumpat kroppen. Kvinnan har varit försvunnen och eftersökt sedan den 11 februari.

Mannen häktades av Falu tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordet. Vad som ligger bakom den misstanken vill dock åklagaren i nuläget inte lämna några flera uppgifter om. Hon hänvisar till att sekretess råder runt den utredning som egentligen kan komma igång först nu. Häktningsförhandlingen skedde bakom stängda dörrar.

Nekar till brott

Mannen kom tillbaka till Sverige igår efter att ha gått med på att bli utlämnad från Slovenien där han greps i förra veckan efter att ha varit internationellt efterlyst och anhållen i sin frånvaro. Parets treåriga dotter, som mannen hade med sig i bilen när han greps, har redan kommit hem till Avesta och tas nu om hand av de sociala myndigheterna.

Mordet på Velmira i Avesta 2019

Den bil som mannen använde vid flykten ska genomgå teknisk undersökning av svensk polis, men det är ännu oklart om den undersökningen kommer att ske i Sverige eller i Slovenien.

Mannen bestrider häktningen och nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Velmira i Avesta 2019

Mer i ämnet