Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulrik Bergman, gruppledare för Moderaterna i Borlänge, säger att det internt saknats förtroende för Agneta Nyvall. Starta klippet för att höra vad de säger om turbulensen inom Borlängemoderaterna. Foto: Torbjörn Påhlman, SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Moderata oppositionsrådet Agneta Nyvall i Borlänge röstades bort av partikamraterna

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Borlänge har hållit en andra omröstning om förtroendet för oppositionsrådet i kommunpolitiken, Agneta Nyvall. Söndagens omröstning fick resultatet att en majoritet saknar förtroende för Nyvall.

Detta uppger Ulrik Bergman, gruppledare för Moderaterna i Borlänge, i ett pressmeddelande. Enligt pressmeddelandet har det funnits kritik mot hur fullmäktigegruppens arbete ska bedrivas.

Ett stort antal fullmäktigeledamöter för Moderaterna i Borlänge hade begärt en förtroendeomröstning. Redan i somras hölls en liknande omröstning, men resultatet gav inte en kvalificerad majoritet, vilket stadgarna kräver.

Lämna sina uppdrag

Vid söndagens omröstning blev det en kvalificerad majoritet som saknar förtroende. Ulrik Bergman skriver att fullmäktigegruppen utgår från att Agneta Nyvall lämnar sina uppdrag, och att valberedningen kan inleda arbete med att hitta en ersättare.

Agneta Nyvall har för P4 Dalarna kommenterat utvecklingen med att det är en mobbningskultur och maktkamp inom Moderaterna i Borlänge. På söndagen sa hon till P4 Dalarna efter att 12 av 14 röstat för misstroende:

– Det här har hållit på så länge nu, sedan i våras. Jag vet inte vad jag känner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer