Moderna häxbränningar på scen

Publicerad

I morgon kväll har musikalen ”I ljus och mörker” premiär i det gamla jernverket i Iggesund. En musikalproduktion som spelas på tre ställen i Gävleborg och där sammanlagt 350 personer är inblandade

– Föreställningen handlar om vårt egna ljus och mörker som alla har inom sig. Vilken del låter man ta överhanden. Och de moderna häxbränningarna vi gör i dag på sociala medier och ute i samhället, säger Jon Anderzon som är projektledare och regissör.

I Iggesund kommer ett hundratal lokala skådespelare, sångare och dansare i olika åldrar att stå på scenen. Medverkar i den nyskrivna musikalen gör också två av landets största musikalartister: Joakim Nätterqvist och Nina Söderquist från Alfta..

– Jag spelar mörkret i den här föreställningen. Tänk dig det ondaste du någonsin kan föreställa dig och lite till, säger Nina Söderquist som spelar ”Cecilia” i musikalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.