Mora IK:s sportchef, Anders Forsberg förtydligar att Mats Lusths kontrakt kommer att hanteras efter kvalet. Foto: Ulf Palm, TT

Mora IK dementerar: ” Vi är nöjda med det Mats presterat”

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifterna om att tränaren Mats Lusths kontrakt inte förlängs handlar bara om en teknikalitet. Det menar Mora IK som nu går ut och dementerar uppgifterna om att man sparkar sin tränare.

– Vi har haft ett sista datum i kontraktet för att bestämma om vi vill fortsätta med Mats även nästa säsong eller om vi inte vill göra det. Nu låg detta datum oturligt nog i brinnande kval vilket gjorde att vi var tvungna att flytta fram datumet, skriver Anders Forsberg, sportchef Mora IK på klubbens hemsida.

Avtalet kunde därmed inte förlängas på det datum som var sagt, men klubben kommer att ha en utvärdering efter kvalet.

– Mats är i allra högsta grad aktuell som tränare, vi är nöjda med det Mats har presterat och hade vi inte varit det så hade vi gjort förändringar tidigare, förklarar Anders Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.