Mora kommun vill dra större nytta av digitaliseringen – utbildar lärare och pedagoger

Uppdaterad
Publicerad

På måndag börjar de flesta barn i länet skolan igen. För lärarna har arbetet redan börjat. Mora kommun är inget undantag.

En ny sak för i år är det ökade fokuset på digitalisering och hur det kan användas i skolan, dels för att underlätta undervisningen, men också för att förbereda eleverna på hur det kan komma att se ut i framtiden.

Under fredagen hölls en kick-off för samtliga lärare och pedagoger inom för-och grundskolan i kommunen.

På Mora Parken hölls flera föreläsningar, alla med digitaliseringen i baktanke.

En av de som var på plats var mellanstadieläraren Theresia Jones-Kjellin. Hon är tudelad kring digitaliseringen, men är ändå positiv till att personalen får en chans att lära sig mer om ämnet.

– Digitaliseringen är en verklighet i skolan som i övriga samhället. Och självklart måste vi som lärare hänga med på det, och vi måste kunna lära eleverna hur de ska kunna hantera digitaliseringen. Självklart är det positivt att temat idag handlar om det.

Erika Olsson är en digital skolutvecklare i kommunen, och en av personerna bakom kick-offen. Hon menar att det kommer förändra arbetssätten för lärare och pedagoger.

– Självklart är tanken att det ska bli ett förändrat arbetssätt med mer digitalisering i våra verksamheter. Det är det vi måste få kunskap om, hur vi använder tekniken.

Hör vad pedagogen och skolutvecklaren tycker om syftet med kick-offen i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.