Mord och polisjakt i Hudik

Publicerad

Julen skakades av flera mord i Hudiksvall. Åtminstone om man läser deckardebutanten Gabriella Ullberg Westins bok som nyligen släppts och som delvis bygger på händelser från hennes eget liv.

-Idén till själva huvudintrigen fick jag en julafton när jag satt hemma med våra två barn och väntade på min man som skulle komma hem som tomte. Medan vi satt där och var förväntansfulla så gick min deckarhjärna igång och jag tänkte, tänk om det är så att det knackar på dörren, jag går dit och öppnar och märker att det är fel person bakom masken, en person som inte vill mig väl.

Från frö till deckare

Gabriella har alltid älskat att skriva i alla dess former. Hennes svensklärare sådde ett frö när han tyckte att hon borde bli författare. Det fröet har nu blommat ut och blivit en deckare. Boken, som handlar om att Sveriges bästa fotbollsspelares fru blir mördad på julafton, utspelar sig i hennes hemstad.

-Jag är född och uppvuxen i Hudiksvall och när man har begränsat med tid att skriva vilket jag hade, eftersom jag var mammaledig och har ett heltidsjobb också, så är det väldigt bra att gräva där man står. Jag känner till miljöerna väl eftersom jag bott där själv. I min bok har flera av karaktärerna bott i Hudiksvall som är en liten stad, flyttat ifrån staden och kommit tillbaka och tvingas att konfroteras med sitt förflutna. Det gör att det går att bygga upp mycket spännande dramatik kring det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer