Ambulans, räddningstjänst och bärgningspersonal arbetade på olycksplatsen. Foto: Tittarbild

Motorcykel och bil krockade i Malung – misstänkt rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och en motorcykel krockade klockan 13.15 på söndagseftermiddagen på väg E16 genom Malung. Motorcyklisten skadades och enligt de första rapporterna till polisen finns det dessutom misstankar om att bilisten kan ha kört rattfull.

Polisens presstalesperson Stefan Wickberg berättar att olyckan tycks ha uppstått när motorcykelföraren körde söderut längs väg E16, och personbilsföraren svängde ut i motorcyklistens väg.

– Det är väjningsplikt och stopplikt från bilförarens håll, så det finns en misstanke om trafikbrott upprättad mot bilföraren.

Polisen 2,5 timmar bort

Misstankarna om rattfylleri ska utredas av polisen, men det kan dröja eftersom närmaste lediga patrull för stunden är i Idre, 2,5 timmar bort. Under tiden förlitar sig polisens ledningscentral på uppgifter från räddningstjänsten.

– Där har vi hört att motorcyklisten är talbar och att personen klagar på smärtor i armar och ben. Räddningstjänst och ambulans arbetar på platsen just nu, säger Wickberg vid 14.30.

Trafiken på väg E16 leds just nu om genom Malung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.