Räddningstjänst och ambulans larmades till Östanhol utanför Tällberg efter en olycka. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Motorcyklist och bilist i krock utanför Tällberg – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En motorcyklist och en bilist krockade strax utanför utanför Tällberg i Leksands kommun under torsdagen. Flera räddningsenheter kallades till platsen. En person har förts till sjukhus.

– Föraren är talbar och ska  inte vara fastklämd, säger Erik Hiding, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Larmet inkom vid 17.30 på torsdagen.

Det rör sig om en sidokollision och ett flertal enheter från räddningstjänsten och ambulansen har kallats till olycksplatsen.

– Flera fordon har parkerat efter vägbanan och tar upp mycket plats, säger Jessica Hagberg, presstalesperson hos räddningstjänsten i region Bergslagen.

Det finns ännu inte några uppgifter om antalet personer som färdats i personbilen.

”Föraren är talbar”

Polis finns på plats sedan 18-tiden.

– Det vi vet är att motorcyklisten kört in i sidan på personbilen. Föraren är talbar och ska  inte vara fastklämd, säger Erik Hiding, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

SVT:s reporter Torbjörn Påhlman rapporterade från platsen under kvällen.

– Olyckan har inträffat på den väg som går genom byn. Stämningen är ganska lugn vid 18.30. Räddningsarbetet verkar avslutat och bärgning återstår, säger Torbjörn Påhlman.

En person har förts till sjukhus för vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.