Hör Amanda Wilhelmsson (till vänster i bild) berätta om varför studentradion engagerar sig för Musikhjälpen i år igen. Foto: Bodil Ljungberg/SVT

Studenter i Falun sänder dygnet runt för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är årets upplaga av Musikhjälpen igång och temat är ”Alla funkar olika” – med fokus på funktionsnedsättningar. I år är det Lund som är värdstad men även här i Dalarna är det många som engagerar sig för att samla in pengar. Studentradion sänder för femte året i rad dygnet runt från Falun.

Amanda Wilhelmsson är projektledare för evenemanget och hon berättar att några detaljer har förändrats jämfört med tidigare år.

– I år är vi inte längre i en glasbur på torget, nu har vi hyrt in oss i en lokal i en galleria som vi har gjort om den till en egen bur.

”Glada över att ha en toalett”

Det finns flera fördelar med att nu ha ett fast tak över huvudet och den vardagslyx som det för med sig.

För det första är vi glada över att ha en toalett den här gången, och vatten och värme, säger Wilhelmsson med ett leende.

– Men vi har också fått tänka om när det gäller internet och tillgång till el här inne i den nya lokalen, fortsätter hon.

I videoklippet ovan berättar hon om varför de engagerar sig för Musikhjälpen och vad de hoppas uppnå under veckan.

Här kan du följa Dalarnas Studentradios webb-TV sändning från Musikhjälpen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.