Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Bilden vi trodde vi skulle få har vi också fått” – Hör polisen som jobbat under den inställda bilveckan Foto: Amanda Alvarsson, SVT

Mycket folk och hög berusningsgrad i Rättvik – många unga omhändertagna under natten

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av besökare, bilar och många unga berusade har sysselsatt polisen i Rättvik kvällen och natten mot fredagen.

– Under sena kvällen och natten var det väldigt många unga berusade personer och många blev omhändertagna enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer. Den yngsta är en flicka i 14-årsåldern, konstaterar polisen i sin dygnsrapport.

Strupgrepp på polis

I rapporten framgår det bland annat att en omhändertagen person ska ha tagit strupgrepp på en polisman. Polisen ska ha fått hälla ut 1600 alkoholhaltiga drycker och bötfällt 29 personer för att ha spelat hög musik.

Trots att Classic Car Week i Rättvik i år varit inställt på grund av restriktionerna följd av pandemin, så vittnar polisrapporten om en intensiv vecka fylld av högt spelande musik från bilar, mycket människor på området och en hel del fylleri.

Sedan förra fredagen har polisen skrivit ut cirka 109 böter gällande högt spelande musik. Utöver det har man också skrivit några anmälningar gällande ofredande/förargelseväckande beteende med anledning av att de berörda personerna har nekat att skriva på böterna.

Polis har gjort ca 5015 direktförverkanden, vilket innebär att de hällt ut innehållet ur så många flaskor, burkar eller liknande, innehållande alkohol.

Källa: Polisen Bergslagen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer