Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oppositionsråd Elin Norén (S). Foto: Anders Hansson, SVT

Mycket mer kommunpengar behövs – S i Dalarna håller med Vänstern

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är på väg in i en lågkonjuktur, och för landets kommuner och regioner innebär det en tuffare ekonomi. Detta kommer efter att många kommuner redan drabbats av skenande kostnader, till exempel äldrevård och försörjningsstöd.
På riksplanet kräver nu Vänsterpartiet att kommuner och regioner ska få kraftigt förstärkta statsbidrag, på grund av det krisartade ekonomiska läget för landets kommuner och regioner.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt vill vara med i diskussionen om de här pengarna, men regeringen vill bara släppa in Centern och Liberalerna, alltså de så kallade Januaripartierna.

Vänsterpartiets distriktsordförande Patrik Liljeglöd, har räknat ut hur många miljoner de olika dalakommunerna skulle få med Vänsterpartiets förslag, och det socialdemokratiska oppositionsrådet Elin Norén, håller med om att det behövs mycket pengar. Trots att Socialdemokraterna inte vill diskutera med Vänsterpartiet på riksnivå.

I klippet hör du vad de 10 miljarder extra som Vänsterpartiet förespråkar skulle kunna ge de olika Dalakommunerna respektive vår region, och hur Elin Norén (S) håller med Vänsterpartiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer