Naima ser framåt tack vare Väntjänsten

Publicerad

När Naimas make avled blev hon ensam och deprimerad. Genom föreningen Väntjänsten känner hon att hon är på väg tillbaka.

– Mayli har betytt otroligt mycket, berättar Naima Hammarbäck Andersson.

Mayli Eriksson är en av nästan 40 frivilliga som i dag finns i Väntjänsten Borlänge.

– Jag känner att man gör en väldig nytta när man går hem till människor.

Kommer varandra nära

De som är engagerade erbjuder bland annat sällskap över en fika och kan till exempel följa med till affären, läkare och frisör.

De har cirka 1.200 uppdrag per år och föreningens motto är att sätta guldkant på vardagen för den som är äldre och ensam.

– Det är inte bara att ge till en människa utan man får också tillbaka. Man kommer varandra väldigt nära, säger Mayli Eriksson.

Behovet kommer öka

Siw Geraae-Dahl är ordförande för hemtjänsten. Hon tror att behovet av Väntjänsten kommer att öka i framtiden och en av anledningarna enligt henne är att många inte har tid att hjälpa sina föräldrar i dag.

– Ska föräldrarna iväg på till exempel sjukbesök och vill ha sällskap kan de (barnen) inte ta ledigt från jobbet, det går inte i dagens samhälle.

TV: Se hela inslaget om Naima och Mayli

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer