Många tappade greppet och fick ett lerbad under det hårda loppet. Foto: Elin Turpeinen, SVT

Nästan 2 000 deltog i tufft hinderbanelopp

Uppdaterad
Publicerad

Tough Race Sweden, som sedan 2014 hålls årligen i Dalsjö i Borlänge, gick av stapeln under lördagen. Det hela blev till en lerig, varm och tuff dag för de många deltagarna – med en bana som enligt tävlingsledaren var den svåraste hittills.

Loppet genomfördes i två varianter, ett sprintlopp på fyra kilometer och ett längre på åtta kilometer. Även ett barnlopp ägde rum under dagen. Gemensamt för samtliga kategorier var att de innehöll en mängd utmanande hinder, som inför det här året gjorts om för att bli ännu svårare.

”Spännande och lite ovant”

– Det ska bli spännande och lite ovant, men roligt. Jag siktar på att ta mig runt, säger Anders Torby från Falun inför starten.

För Anders, liksom för många andra, innebar deltagandet en debut inom den här typen av lopp. Och en utmaning tycktes det bli för de flesta.

– Det var riktigt jobbigt, men jättekul. Man fick utmana sig själv ordentligt, säger Cecilia Lundqvist från Norberg leende just efter att ha gått i mål.

Nästan 2 000 tog sig an utmaningen

Totalt stod runt 1 900 personer på deltagarlistan, en siffra som innebär en ökning på runt hundra deltagare jämfört med fjolåret.

– Allt har gått fantastiskt bra. Det visas genom människornas leenden och den glädje som syns, inte minst vid målgången, säger tävlingsledaren och arrangören Henrik Josefsson.

Trots en nöjd arrangör är det ännu inte spikat om ett nytt lopp kommer att arrangeras nästa år, det kommer att beslutas längre fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.