Foto: Google Earth/SVT Design

Nationella bombskyddet undersökte misstänkt föremål i Mora – boende evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål upptäcktes vid Fridhemsplan i Mora på onsdagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till platsen och boende i närheten evakuerades.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som polisen fick samtal om ett misstänkt föremål vid Fridhemsplan i centrala Mora. Vad det handlar om för slags föremål kan polisen inte säga på torsdagsmorgonen.

– Vi var i kontakt med nationella bombskyddet och spärrade av platsen efter deras rekommendationer, berättar vakthavande befäl Mathilda Borgström på torsdagsmorgonen.

Polisen var i kontakt med hotellet som ligger i närheten där man var tvungen att flytta några gäster. Även några boende i närheten ska ha behövt lämna sina lägenheter, enligt polisen.

– Det handlar om några enstaka som behövt flytta på sig, säger Mathilda Borgström.

Nationella bombskyddet anlände till Mora vid 04-tiden på torsdagsmorgonen och vid 05 ska man enligt polisen ha kunnat konstatera att föremålet var ofarligt.

– Man kunde skjuta sönder det och det visade sig vara ofarligt, säger Borgström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.