Kvinna allvarligt skadad i trafikolycka i Björbo – bilförare misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under natten fått in flera larm som gäller trafikolyckor, misshandel och kraftig berusning. I nuläget sitter två män frihetsberövade misstänkta för grov misshandel och en man misstänks för rattfylleri och kroppsskada, då en bilpassagerare blivit allvarligt skadad vid krock.

Under natten avhölls två män i 30-årsåldern misstänkta för grov misshandel mot en 15-årig kille utanför en restaurang i Avesta. Enligt polisen har de båda männen bland annat sparkat den utsatta killen i huvudet då han låg ner på marken som orsakade en del skador. Polisen kommer nu att hålla förhör med de misstänkta männen och sedan lämna över till  åklagare i beslut om fortsatt frihetsberövning.

Tidigare under kvällen fick polisen in två larm om trafikolyckor i samband med fylleri, var av ett av larmen gällde en bilist som hade kört av vägen utefter E16/RV66 i höjd med Björbo. Bilisten misstänks nu för rattfylleri och vållade till kroppsskada, då en passagerare blivit allvarligt skadad och fick följa med ambulans till sjukhus.

Samtidigt sitter en person i 30-års åldern omhändertagen på polisstationen i Avesta misstänkt för våldsamt motstånd i samband med ett omhändertagande efter kraftig berusning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.