Träd föll på elledning – orsakar tågstopp i Smedjebacken

Publicerad

Ett träd föll på söndagen över tågrälsen i Vanhäll utanför Smedjebacken. Trädet drog även med sig en elledning i fallet. Olyckan orsakar stopp i tågtrafiken och Trafikverket meddelar att tågen väntas rulla igen först till måndagsmorgonen.

I samband med att trädet föll drogs även en elledning ner, vilket ledde till att trädet fattade eld.

–Trädet hänger ner över spåret, men det brinner inte längre. När elen stängdes av så dog elden, förklarar räddningsledare Kim Björkqvist.

Stopp i tågtrafiken

Räddningstjänsten larmades till platsen strax efter klockan 09.00 och kunde snart konstatera att naturliga orsaker är anledningen till händelsen.

– Nu inväntar vi personal från Infranord som ska hjälpa till i arbetet. Så från nu så kommer det nog att ta minst en timme till innan det här är avklarat, säger Kim Björkqvist vid 09.35-tiden.

Förlängt stopp

Olyckshändelsen orsakar tågstopp förbi platsen och vid 11-tiden meddelade Trafikverket att tågtrafiken beräknades komma igång igen under söndagskvällen. Men under kvällen ersattes flera turer med buss och några avgångar ställdes in.

Först vid 06-tiden på måndagsmorgonen uppger Trafikverket på sin hemsida att tågtrafiken är igång som vanligt igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer