Visa alla (2)

Nedlagd förundersökning om misstänkt mord i Smedjebacken

Publicerad

Den 7 april hittades en man i 40-årsåldern död i ett villaområde i Smedjebacken. En förundersökning om mord inleddes och en man satt också häktad ett tag skäligen misstänkt för mord samt grov stöld. Den misstänkte släpptes dock senare och nu lägger åklagaren ned förundersökningen om mord.

Orsaken är enligt kammaråklagare Ludmila Pronko att saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats.

Dog av överdos

Av den slutliga obduktionsrapporten framgår att fynden och omständigheterna talar för att dödsorsaken har varit förgiftning av narkotikaklassade preparat.

Hur kommer det sig att ni utredde det som mord från början?

– Det var skador på den avlidne som tydde på våld mot honom, men de skadorna var inte dödliga. Enligt obduktionsrapporten så var den dödliga orsaken förgiftning av narkotika, säger kammaråklagaren Ludmila Pronko.

Fortsatt misstänkt för grov stöld

Den tidigare misstänkte mannen är dock fortsatt misstänkt för grov stöld. Där kommer beslut om åtal om några månader.

Enligt Pronko så medger mannen att han tagit saker under vissa omständigheter.

– Han har sina förklaringar till varför han gjort det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer