New York nästa för Hudikkonstnär

Uppdaterad
Publicerad

Anders Malm är till vardags bildlärare på Bromangymnasiet i Hudiksvall, men efter ett mejl i vintras har hans liv fått en rejäl vändning.

Det är egentligen först nu som det börjat sjunka in för Anders Malm i Hudiksvall. I juni nästa år ska han nämligen ställa ut på ett galleri New York. Det var i vintras som konstnären via mail erbjöds att ställa ut på ett galleri där, sedan man hittat hans verk på nätet. Nu blir det fullt fokus på målandet fram till vernissagen i juni nästa år.

– Jag kommer att måla så att jag kommer att ha fler målningar med mig, så att jag kan göra ett urval på plats, säger Anders Malm.

I sommar har Anders besökt galleriet på Manhattan och förstått att många kommer att se hans målningar som ofta speglar de mörka tiderna i hans liv. Tidigt gick nämligen flera anhöriga bort och 27 år gammal, var Anders äldst i sin släkt.

– Det är rätt häftigt att från allt trassligt få komma att ställa ut i New York. Det är en härlig resa alltså, så ser jag det, säger Anders.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.