Den första januari 2019 ansluter räddningstjänsten i Ludvika till Dalamittsamarbetet.

Nu går räddningstjänsten i Ludvika upp i Dala Mitt

Uppdaterad
Publicerad

I flera år har frågan om ett samgående mellan räddningstjänsten Västerbersgslagen i Ludvika och räddningstjänsten Dala Mitt utretts. Från och med den första januari blir det nu verklighet. Då blir de två organisationerna en enhet.

Innan sommaren stod det klart att det blir ett samgående. Sedan dess har de båda organisationerna förberett sig och den första januari 2019 går räddningstjänsten Västerbergslagen i Ludvika upp i Dala Mitt (RDM).

– Fördelarna med ett större förbund är att invånarna i berörda kommuner kommer ha tillgång till ett bredare spektrum av kompetens i framförallt den förebyggande delen av vårt uppdrag men även vid en räddningsinsats, säger Leif Andersson, Förbundschef RDM.

– Erfarenheterna från sommarens skogsbränder, visar också att de räddningstjänster som ingår i ett förbund ofta har större möjligheter att samordna en mer krävande insats över tid.

Förutom Ludvika är det räddningstjänsterna i Säter, Gagnef, Falun och Borlänge som ingår i Dala Mitt.

Med Ludvikas 108 anställda, kommer RDM efter samgåendet ha drygt 400 anställda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer