”Jag ska titta på raggarbilar”, sade Tilda Svensson Klar från Tidaholm om sitt besök på Classic Car Week i Rättvik. Foto: SVT

100 000 bilentusiaster intar Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

Classic Car Week i Rättvik har dragit igång. På lördagen var det dags för den traditionella veteranbilsmarknaden och bedömningar av finbilar.

Det är det 26:e året som Classic Car Week anordnas i Rättvik. Under veckan kan besökarna ta del av både musik och marknad men fokus ligger så klart på bilarna.

– Jag tycker att det är kul med bilar, jag tittar på allt – speciellt det gamla som man får feeling för, säger Katrin Larsson från Lerum som är på CCW för andra året på raken.

Classic Car week

– Det är så roligt, mina favoriter är 50-talsbilar, eftersom jag är född på 40-talet.

Foto: Bodil Ljungberg/SVT

10 000 bilar kommer att vara på plats under veckan. Antalet besökare är många gånger fler. Enligt kansliet för Classic car week finns inga exakta siffror men enligt de undersökningar som tidigare gjorts handlar det om en bra bit över 100 000 personer som kommer till Rättvik

”Vi måste tänka på säkerheten”

I år tar polisen krafttag mot så kallade ”burn outs” efter en bilolycka i samband med cruisingen i Falun där sex personer skadades.

– Jag tycker att det är bra att de stoppar burn outs. Vi måste tänka på säkerheten och alla andra människor runt omkring oss så att de inte blir skadade, säger Matilda Berntsdotter ägare till en Impala av 1965 års modell.

LÄS MER: Polisen på plats – ska hindra förare från att burna

Foto: Bodil Ljungberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet