Här störtar bilen mot marken. Se vad som händer om man kraschar i 50 kilometer i timmen. Och kolla in sportbilarna. Foto: Lotta Olin/SVT

Ny sportbilsträff på Tyllsnäs udde i Borlänge inleddes med rejäl bilkrasch

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags var det premiär för Sports Car Meeting på Tyllsnäs udde i Borlänge. Ett arrangemang som vänder sig speciellt till alla som är intresserade av europeiska sportbilar.

– Jag har själv en sportbil och åker på bilträffar, och det är sällan man träffar folk med sportbilar, så jag tänkte att man kan dra ihop en träff här på Tyllsnäs udde så vi kan träffas vi som har samma intresse av muskelstarka bilar, säger sportbilsentusiasten Tom Norell som förklaring tilll varför han drog igång arrangemanget.

Sports Car Meeting kommer att arrangeras varannan torsdag i sommar.

Säsongens första sportbilsträff lockade fler bilar än förväntat. Både sportbilar och andra bilar. Möjligen attraherade det faktum att det släpptes en gammal Volvo från 10 meters höjd, för att illustrera vad som händer med en bil som krockar i en hastighet av 50 kilometer i timmen.

Tryck på klippet och se bilen störta i marken, och för att se biler på sportbilarna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.