Nya skolprotester – men politikerna dök inte upp

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen samlades föräldrar och elever från Yttermalung för en tyst protest mot beslutet att lägga ner 3:an, men politikerna dök inte upp.

Redan vid 07.30 på tisdagsmorgonen samlades föräldrar och elever från Yttermalung utanför kommunhuset i Malung för en tyst protest mot beslutet att lägga ner 3:an, men politikerna dök inte upp.

– Skolan är i det här fallet viktig för hela kommunen och då är det ju kommunstyrelsen som måste sköta det här. Landsbygdsutveckling är ju viktigt och bortplockning av klasser är ju en direkt nedläggning, så då blir det ju en fråga för kommunstyrelsen istället, säger föräldern Petra van Milligen.

Men det blev en lång väntan. De hade hoppats på att få träffa kommunstyrelsens politiker för att kunna diskutera nedläggningen, men inte en enda politiker gick genom entrén.

Det visade sig att åtminstone en toppolitiker hade valt att gå in bakdörren.

– Det är bedrövligt att de inte ens törs möta sina medborgare, säger Petra van Milligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.