Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En olycka mellan en lastbil och en personbil inträffade strax norr om Falun på onsdagseftermiddagen. Ovan kan du se rörliga bilder från platsen. Foto: Anders Hansson/SVT

En död efter kollision mellan lastbil och personbil i Falun – Polisen utreder vårdslöshet i trafik

Uppdaterad
Publicerad

En frontalkrock mellan en personbil och en lastbil inträffade på riksväg 69 strax norr om Falun under onsdagseftermiddagen. En man i 60-årsåldern bekräftas ha omkommit i olyckan.

Polisen bekräftar att föraren till personbilen har omkommit av sina skador och hans anhöriga är underrättade. Trafikolyckan inträffade mellan en personbil och en lastbil. Lastbilschauffören klarade sig med lindriga skador.

Polisen höll förhör på platsen och har inlett en utredning om vårdslöshet i trafik. Fordonen är beslagstagna och allt är fotodokumenterat.

Larmet om olyckan inkom till SOS 14:33 på onsdagen. Vägen var stängd i flera timmar under bärgningsarbetet, tills efter 18-tiden. Räddningstjänst beskrev olyckan redan från början som mycket svår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.