Ovädret påverkar dalafjällen – liftar står stilla

Publicerad

SMHI har inte utfärdat någon formell vädervarning för Dalarnas län, men det dåliga vädret märks av även på fjällorterna i norra Dalarna.

Skidanläggningen Idre fjäll i Älvdalens kommun har stängt sina liftar högst uppe på toppen i dag på grund av det blåsiga vädret, utan uppgifter om när verksamheten kan starta igen.

Skicka gärna in frågor eller meddelanden om stormen via chatten här nedan.

SVT rapporterade · Följ stormen Jans framfart

Stormen Jan har dragit in över norra Sverige. Flera skolor håller stängt, tåg är inställda och vägar avstängda. Följ utvecklingen här.
07.25

Stormen Jan stänger skolan i Saxnäs

Det blåser för fullt och orkanvindar är uppmätta i Stekenjokk. Nu stängs ytterligare en skola i Västerbotten till följd av stormen.
– Det är för farligt att ha barnen ute på vägarna, säger Christer Staaf, förvaltningschef för grundskolan i Vilhelmina kommun.
07.26
Västerbotten: Under natten har fjällvägen mellan Kåtaviken till riksgränsen vid Umbukta stängts av – på grund av hårt väder. Vägen längs E12 stängdes av vid 23-tiden på torsdagskvällen. Preliminär sluttid är satt till 08.00 på fredagen, men kan komma att ändas om vädret är fortsatt dåligt.
07.29
NORRBOTTEN: Det har varit hårt väder i Norrbotten under natten och SMHI varnar för klass 2 storm i fjällen och mycket hårda vindbyar i övriga länet. Stormen har påverkat trafiken och gjort många hushåll strömlösa. 
 
07.32
NORRBOTTEN: E10:an från Björkliden till Riksgränsen båda riktningarna hålls stängd på grund av hårt väder. Det meddelar Trafikverket.
07.34
JÄMTLAND: Det råder just nu klass 2-varning för storm i hela Jämtlands län. Stormen drog in över länet västerifrån igår kväll och det har sedan dess stormat rejält på sina håll. I Stekenjokk har man uppmätt vindbyar på 49,7 meter per sekund. 
07.40

VÄSTERBOTTEN: Enligt polis och räddningstjänst har stormen inte ställt till med några problem under natten, men det varnas för hårt vind även under fredagen. 

07.42
NORRBOTTEN: Väg 95 från Arvidsjaur till riksgränsen mot Norge vid Junkedal båda riktningarna hålls stängd på grund av hårt väder, det uppger Trafikverket.
07.52
VÄSTERNORRLAND: Stormen Jan påverkar även trafiken längs kusten.
07.55
NORRBOTTEN: Trafikverket går ut och varnar för snödrev och halka på E10:an mellan riksgränsen till Skaulo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer