Ovanligt stökig lördagsnatt i Dalarna – misshandel, fylla och hot

Uppdaterad
Publicerad

Fredagskvällen och lördagsnatten blev ovanligt stökig och rörig i Dalarna. – Vi har haft fullt upp hela natten. Det har varit rörigt i hela Dalarna, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisen Bergslagen.

Redan tidigt under fredagskvällen kom de första larmen om fylla och bråk. Sedan har polisen jobbat hela kvällen och natten med ovanligt många ärenden som till stor del har handlat om olaga hot, fylla, rattfylleri, misshandlar och narkotikabrott.

– Det handlar om alkoholdimma och att många människor var ute i det fina vädret, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisen Bergslagen.

Hög musik ur bilar, laserpekare, hemmafester

I Falun till exempel har polisen haft över 50 larm och ärenden som bland annat handlar om fylla, olaga hot och bråk. Flera unga personer samlades till exempel i en park i Falun där fler minderåriga drack alkohol, enligt polisen.

I Borlänge ska yngre personer har riktat laserpekare mot bilar och det blev bråk i samband med det, uppger polisen.

I centrala Rättvik provocerade ungdomar fram bråk, i Vansbro spelades det hög musik från bilar och runtom i Dalarna har det varit ett flertal hemmafester som spårat ur.  

– Vissa ärenden som vi vanligtvis åker på har blivit nedprioriterade då vi haft så mycket att göra, säger Lars Hedelin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.