Grannar i området i Smedjebacken anser att den planerade padelhallen, som blir en tio meter hög, skulle förstöra både naturvärden och utsikt. Foto: SVT Grafik

Efter villaägarnas protester – ny placering av padelhall i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Efter starka protester från de som skulle bli grannar till den planerade padelhallen på Heros-fältet i Smedjebacken, har nu kommunen ändrat sig.

Under tisdagen beslöt samhällsbyggnadsutskottet att gå vidare med planer på ett annat alternativ där padelhallen placeras intill Barken Arena.

Det betyder också att hallen kommer att krympas från fyra inomhusbanor till tre, men i gengäld kommer det också bli plats för en utomhusbana.

Däremot kommer trafiken till och från hallen fortfarande att behöva använda Frejgatan där de klagande villaägarna bor. Nu har kommunen bestämt att samråd ska ske med inblandade parter runt den nya placeringen.

– Det känns som en seger, säger Tor Hägglund som är en av de närboende:

– Men vi är fortfarande oroliga att det ska bli en stark trafikökning på vår smala gata och därför tycker vi fortfarande att det vore bäst att placera hallen vid bensinmacken nära riksväg 66.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.