Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Påkörningsolycka i Rättvik – passagerare klagar på nacksmärtor

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 14 på lördagseftermiddagen kom polis och räddningstjänst fram till en olycksplats på riksväg 70 söder om Rättvik. Där hade två bilar krockat med varandra och åtminstone en passagerare fick lämna platsen i ambulans.

Olyckan beskrivs som en upphinningsolycka, alltså att den ena bilen blev påkörd bakifrån i samband med en inbromsning. Enligt rapporten till polisens presstalesperson Stefan Wickberg ska kollisionen ha skett i låg hastighet.

–Vad jag kan se är det bara en passagerare som har lämnat platsen i ambulans, med beskrivningen att hon klagar på nacksmärtor, säger Wickberg.

Böter på plats

Polispatrullen beskrev olycksplatsen som rörig, men enligt Trafikverket råder det just nu full framkomlighet på vägen. Föraren i den ena bilen fick en ordningsbot på 2000 kronor utskriven till sig för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.