Patienters skador förvärrades i ambulansen

Uppdaterad
Publicerad

Tre patienter som var skadade och transporterades med ambulans i Hälsingland under en dag i juli fick förvärrade skador i ambulanstransporten, enligt en avvikelserapport till Landstinget Gävleborg.

Anledningen till patienternas förvärrade skador är, enligt raporten till landstinget, att alla tre har transporterats i ambulansen till Hudiksvalls sjukhus utan att läggas på en så kallad spineboard, den bår som ska användas för att flytta patienter som kan vara ryggskadade.

Avvikelserapporten har lämnats in av personal på Hudiksvalls sjukhus, som omedelbart lade patienterna på spineboard när de anlände till sjukhuset.

Personalen som rapporterat händelserna föreslår nu att landstinget ska se över sina rutiner kring kriterierna för när patienter ska läggas på spineboard.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.