Rihanna på Peace and Love 2012 Foto: Niklas Hermansson

Peace and Love – 2012

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärna avrundade festivalen

Peace & Love 2012 avslutades på lördagen med det stora dragplåstret Rihanna. Sist ut på lördagskvällen, skulle superstjärnans konsert vara ”the grand finale”. Men konserten blev en smärre besvikelse.

Både rikstäckande och lokala medier sågar stjärnans spelning:

Peace and love

”Hon får aldrig riktigt igång publiken och superhitsen kommer för sent” skriver Dalarnas Tidningar.

”Publiken var frustrerad och buropen växte sig allt högre i väntan på Rihanna” skriver Aftonbladet.

Rihanna skulle börja sin spelning vid midnatt på Utopiascenen i Borlänge, men dök inte upp förrän 00:45. Vid det laget var publiken frustrerade och burop kunde höras runt om. Efter ett par låtar bad superstjärnan om ursäkt för att hon var försenad, men efter halva spelningen tycktes hon dessutom glömma att hon befann sig i Sverige.

– Oslo, jag vet att ni var med om någonting fruktansvärt i fjol, sa hon och sjöng sedan Bob Marleys ”Redemption” för att hylla offren i fjolårets terrordåd i Norge.

Spelningen hade stort fokus på hennes nyare låtar. De riktigt stora hitsen som ”Umbrella” och ”Please don't stop the music” kom mot slutet av spelningen. Det fanns tydliga Egypten-influenser i showen med laserskjutande faraoner och en sfinx på scenen. Rihannas ofokuserade framträdande och den mängd playback som användes har fått stor kritik.

Det som kan ses som positivt var att hon faktisk dök upp och trots att hon var försenad bjöd hon på en två timmar lång show som var i det stora hela underhållande. Dock kan man önska att hon visar lite mer respekt för de tusentals människor som kommit för att se henne nästa gång hon kommer till Sverige.

I år såldes 48.621 biljetter till Peace and Love, enligt festivalens egna siffror som släpptes på lördagskvällen.

Det är något färre än förra året, då Peace & Love blev Sveriges största festival. Då kom 50.000 personer till festivalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peace and love

Mer i ämnet