Siri Hansson är körledare och tycker att det här är en väldigt rolig möjlighet att spela musik från hennes ungdom. Foto: Anders Hansson/SVT

Här rockar pensionärerna loss i Falun

Publicerad

Förr trappade folk ner när de gick i pension men inte i dag. Dagens pensionärer förverkligar sig själva på olika sätt, reser runt i världen eller också sjunger de rock ´n roll: I repetitionslokalen i Linghed låter det på långt håll när pensionärskören repeterar inför en konsert i Svärdsjö på lördag.

– Pro Rockers heter vi och inte PRO Rockers, säger Siri Hansson, körens ledare.

– Vi sjunger rock från vår ungdom och det är jätteroligt.

Oro över engelskan

Kören bildades för drygt två år sedan och består av ett 30-tal pensionärer från Svärdsjö och Linghed.

– Det var en del som var lite bekymrade för att vi skulle sjunga på engelska. De hade aldrig sjungit på engelska men det har inte varit några problem, säger Birgitta Gradén, en av initiativtagarna..

Rockbandet Ryno Rockers var framgångsrikt och populärt på 1960- och 70-talet. Bandets gitarrist Ryno Erikols är med och spelar med kören.

– Det är en rockgrupp med en massa fruntimmer och så några musiker, säger Ryno finurligt.

”Roligt så fort man kommer hit”

Men ska inte pensionärer sjunga Barnatro och lyssna på Calle Jularbo?

– Inte vi inte! Jag har spelat rock sedan jag var 15 år och det kommer vi att fortsätta med, säger Ryno Erikols.

– Så fort man kommer hit till lokalen, blir det roligt, säger Gun Bolén-Svedberg.

Sen fortsätter Pro Rockers att rocka loss med den gamla Chuck Berry-låten Johnny B. Goode, så att hela repetitionslokalen skakar: ”Go go, go go, Johnny Be Good”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer