Perra Johnsson: ”Vi saknar SHL-erfarenhet”

Uppdaterad
Publicerad

En man som måste känna press på sig att leverera är Leksands tränare Perra Johnsson. Förra säsongen spelade laget i allsvenskan och den hösten började lika trögt som det gått för Leksand i SHL i år.

SVT träffar Perra Johnsson i Linköping där laget ska spela på torsdagskvällen. De kommer närmast från Malmö där det blev storförlust mot serieledande Malmö. Sedan dess har varken Perra eller laget varit hemma i Dalarna, utan har åkt direkt till Linköping.

– I vissa matcher är vi ju ikapp, men när vår nivå sjunker så blir vi straffade för det, är Perra Johnssons analys. Får vi upp den nivån till en jämnare så tror jag också att vi kan börja göra lite bättre resultat.

Mirakelvändning

Förra säsongen såg det länge ut som om Leksands IF skulle åka ur allsvenskan. Det resulterade i ett tränarbyte under vintern och det var då Perra fick ta över. Han lyckades sedan med bedriften att inte bara eliminera risken för nedflyttning, utan genom vad som beskrivits nästan som ett mirakel – att slå ut Modo i slutspelet och därmed ta steget upp till SHL.

Saknar erfarenhet

Men när Leksand nu spelat sex matcher i SHL, ligger sist i serien och bara lyckats få ihop ett enda poäng uppstår förstås frågan om vad Perra Johnsson ska hitta på för ny mirakel-medicin för att Leksand ska slippa nedflyttning tillbaka till allsvenskan.

Vad är det som saknas?

– Ja du, vi är på väg in i någonting! För att svara lätt på det så saknar vi helt enkelt SHL-erfarenhet. Det innefattar ganska mycket, men jag nöjer mig med att säga det! svarar Perra som trots det svåra utgångsläget har gott hopp om att kunna vinna torsdagskvällens match mot Linköping som i tabellen ligger tre platser ovanför jumbon Leksand.

Kvällens match då?

– Vi har ju naturligtvis målsättningen att ta poäng, säger Perra Johnsson. Vi har diskuterat ett spelsätt mot Linköping och det ska vi försöka genomföra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.