Avesta familjecentral komemr att kunna ta emot barn under sommaren efter att ha löst bristen på sjuksköterskor. Foto: Heiko Junge, TT

Personalbristen på familjecentralen i Avesta löst

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarna meddelar nu att de löst situationen med den akuta bristen på BVC-sjuksköterskor på Avesta familjecentral. Genom inlån och samarbeten kommer bemanningen att fungera.

– Vi har fått in personal som vill hjälpa till och stötta upp i Avesta i sommar, det är så klart mycket glädjande, säger Helén Kastemyr, divisionschef Primärvård.

Det var i början av juni som det stod klart att Familjecentralen skulle stå helt utan BVC-sjuksköterskor under sommaren. Bakom beskedet låg pensionsavgångar och att kvarvarande sjuksköterskor sagt upp sig bland annat på grund av den ansträngda arbetssituationen.

Enligt Region Dalarna ska nu BVC-sköterskor från andra enheter arbeta på Avesta familjecentral och dessutom kommer man att samarbeta med Koppardalöens vårdcentral.

Prioriteringen i sommar är att ta hand om familjer med nyfödda barn och att se till att alla barn som ska vaccineras , skriver regionen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer