Personbil väjde för älg utanför Falun – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En personbil med tre passagerare har hamnat i diket efter en avåkning längs väg 293 utanför Falun. Olyckan inträffade vid 21.20 på lördagen och flera räddningsfordon kallades till platsen. En person har förts till sjukhus för vård.

Larmet inkom till SOS Alarm 21.19 på lördagen. Totalt var tre personer inblandade i en avåkning längs väg 293, mellan Smedsbo och Aspeboda, söder om Falun.

Flera räddningsenheter och ambulanser, varav en ambulanshelikoper, larmades till platsen enligt SOS Alarm.

– Föraren har väjt för en älg och hamnat i diket, på taket. En person har fått någon form av skallskada, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på polisregion Bergslagen.

Tre ungdomar

Stefan Fröbom, inre befäl på räddningstjänsten Dala Mitt berättade för SVT att personerna var ute ur fordonet när räddningsenheterna kom fram till platsen.

– Det handlar om tre ungdomar som voltat. De larmade själva och var ute ur bilen när de ringde på hjälp, säger Stefan Fröbom.

En person har förts med ambulans till sjukhus för vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.