En personbil med släp fattade eld på E16 mellan Falun och Borlänge på onsdagskvällen. Foto: Hannes Forssell/SVT

Bil med släp fattade eld på E16 mellan Falun och Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En personbil med släp fattade eld på E16 mellan Falun och Borlänge vid Karlsvik, i riktning mot Falun. Branden orsakade stopp i trafiken under tiden som släckningsarbetet pågick.

Larmet inkom klockan 17.21 på onsdagskvällen. Enligt SVT:s reporter, som var på plats, brann det kraftigt från fordonet.

– Det är en personbil med ett hästsläp, som var tomt, som börjat brinna under färd. Vi vet inte varför den började brinna, säger räddningsledaren Johan Wahrén.

Trafiken påverkades kraftigt under tiden som släckningsarbetet pågick.

– Det kommer att vara helt stopp i trafiken mot Falun, och delvis stopp mot Borlänge, i ungefär en halvtimme från nu, säger Johan Wahrén vid 17.45-tiden.

Därefter kunde trafiken så smått rulla igång, och Trafikverket bedömer att framkomligheten kommer vara begränsad i riktning mot Falun fram till klockan 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.