En kvinna och ett barn var inblandade i olyckan. De kunde själva ta sig ur fordonet innan Räddningstjänst kom på plats. Foto: Räddningstjänsten Visa alla (3)
Visa alla (3)

Personbil voltade söder om Boda – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade under lördagen söder om Boda, Rättviks kommun. En kvinna och ett barn färdades i bilen som voltat och sedan hamnat på taket. De båda ska ha tagit sig ut ur fordonet på egen hand.

Enligt SOS Alarm handlar det om en singelolycka, där en personbil ska ha voltat och sedan hamnat upp och ned.

Olyckan inträffade vid 18.30 på väg 301, söder om Boda i Rättviks kommun. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

– Det är en kvinna och ett barn som själva har kunnat ta sig ur fordonet. De är båda vakna och talbara. De väntar på bedömning av ambulanspersonal, säger räddningsledare David Johansson.

De båda lämnade sedan platsen i ambulans.

Trafiken leds växelvis

Enligt räddningsledaren var vägbanan i området blöt – men inte särskit halkig.

– Termometern säger fem grader men det är blött på platsen. Vi håller på att försöka ställa upp fordonet och släpper fram trafiken växelvis under tiden, säger han.

Strax innan 20.00 var bilen bärgad från platsen och framkomligheten normal.

Singelolyckan som inträffade i höjd med Ovanmyra, söder om Boda tros påverka trafiken i området fram till 20.15. Foto: Räddningstjänsten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer