Olyckan ägde rum i en korsning på riksväg 50, i höjd med Bältarbo vid 18.30 under torsdagen. Foto: Magnus Sjödin

Personbilar i krock söder om Borlänge – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka med två fordon inträffade under torsdagen strax innan 19. Tre personer var inblandade, varav en satt fastklämd, enligt uppgifter från SOS Alarm. Samtliga fördes till sjukhus med ambulans.

Olyckan ägde rum i en korsning på riksväg 50, i höjd med Bältarbo vid 18.30. Det rör sig om en sidokollision med totalt tre inblandade. En person var under en tid fastklämd i en av bilarna.

– Vi håller just nu på att klippa upp taket på en av bilarna, berättade Johan Nordin, insatsledare på Dala Mitt.

Långa köer bildades

Flera ambulanser, varav en ambulanshelikopter, skickades till olycksplatsen. Enligt Magnus Sjödin, frilansande fotograf, var bilarna på platsen rejält krockade.

– Helikoptern lämnade utan att ha lastat någon person. Det är långa köer mot Ludvika och Borlänge nu, säger han.

Tre till sjukhus

Vid 18.50 informerade räddningstjänst att det var helt stopp i båda riktningarna längs vägen minst en timme framåt under räddnings- och bärgningsarbetet. Vid 20.30 kunde trafiken återigen släppas på.

– Nu är vägen öppen igen och fordonen borttransporterade. Samtliga tre inblandade fick föras med ambulans till sjukhus, säger insatsledare Johan Nordin.

En svårt skadad

Enligt Region Dalarna är det två män och ett barn som just nu vårdas på sjukhus. Två av dem har lindringa skador medan en tredje är svårt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.