Foto: Torbjörn Wåhlin

Polisbil på utryckning krockade i Borlänge – ska utredas

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil krockade med en personbil vid en korsning på Siljansvägen, i höjd med SSAB, i Borlänge på onsdagseftermiddagen.

Larmet om olyckan gick ut vid 15.15-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Enligt polisen ska varken föraren av personbilen eller de båda poliserna som var inblandade ha skadats fysiskt i olyckan.

– Patrullen var under utryckning på väg till ett priojobb när de krockar med en personbil. Vi har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik, säger Christina Hallin på polisen i Region Bergslagen.

Dalarna – Blåljus

Det finns ingen misstänkt i nuläget utan utredningen får visa om det är så att poliserna har begått något brott. Utredningen sköts av enheten för särskilda utredningar.

– När vi åker under utryckning har vi krav på oss att vara extra försiktiga så det här måste utredas, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet