Foto: Arkivbild/TT Nyhetsbyrån

Polisbil under utryckning i krock

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil, som skulle stötta en annan patrull som jagade ett smitande fordon, kolliderade med en annan bil.

En polispatrull i Borlänge skulle kontrollera en bil, men bilföraren valde istället att köra iväg. Färden slutade vid en grusväg i Bäsna där bilen körde ner i diket. Föraren fortsatte flykten till fots, men var inte svår att spåra rätt på då polispatrullen såg tydliga spår i snön.

Grov vårdslöshet i trafik

Patrullen griper föraren, en man i 60-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare. Mannen är nu misstänkt för flera trafikbrott, bland annat grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri av antingen alkohol eller narkotika. Det gjordes också en flygande besiktning av mannens bil som direkt fick körförbud.

Polisbil krockade med privat fordon

Samtidigt körde en annan polispatrull från Repbäckenhållet för att stötta den första patrullen, men krockar då med en personbil i höjd med Bäsna. Ingen person kom till skada men det blev plåtskador på båda bilarna som måste bärgas från platsen.

Hur polisbilskrocken gått till är oklart, men en särskild grupp kommer att utreda det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.