Foto: Torbjörn Wåhlin

Polisen efter skottlossningen i Avesta: ”Inga skäl till oro”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mellan onsdag och torsdag fick polisen in flera larm om skottlossning i centrala Avesta. Nu går Polisen ut och lugnar allmänheten.

Under natten till torsdagen fick polisen samtal från Avesta om två mörkt klädda män som sprungit runt med en pistol i centrum och skjutit upp i luften. Uppgifterna har skapar oro i Avesta, men Polisen vill nu lugna allmänheten.

– Det verkar som om någon haft för avsikt att just skapa oro. Det är naturligtvis också helt oacceptabelt. Vi kände direkt att det blev förstorat och vill dämpa oron som finns, men vi har också full respekt för att folk är oroliga. Det är viktigt att vara orolig för rätt saker, säger Thomas Nordström, kommunpolis i Avesta och Hedemora.

”Pekar mot någon form av startpistol”

Utredning hittills tyder på att skotten avlossats med ett ofarligt skjutvapen.

– Det pekar mot någon form av startpistol, tomhylsor har tagits i beslag som ska undersökas vidare, berättar Nordström.

I nuläget finns ingen misstänkt för skjutningen, men utredningen fortsätter. Polisen inväntar svar från den tekniska undersökningen som genomförts på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.