Flera gevär, en pistol och 15 askar ammunition omhändertogs av polisen. Foto: John Bazemore/TT

Polisen i Avesta slarvade bort omhändertagen ammunition

Publicerad

Polisen i Avesta skulle lämna tillbaka omhändertagna vapen och ammunition till en man i Avesta. Då saknades ammunition till ett värde av 3 100 kronor.

Tre gevär, en pistol och 15 askar ammunition omhändertogs av polisen efter misstanke om att mannen av medicinska skäl var olämplig att inneha vapen och tillhörande ammunition. Efter att ett läkarintyg intygat motsatsen fick han tillbaka sina vapen. Men ammunitionen saknades.

Den polisanställda, som haft hand om utlämnandet, uppger i ett beslut att ”massor med ammunition” ska ha funnits, men troligtvis försvunnit när den flyttades från en plats till en annan.

I ett skadeståndsanspråk hävdar mannen att ammunitionen var värd 3 100 kronor, vilket polisen anser vara rimligt och som mannen nu kommer att få utbetalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.