Polisen säger att det ofta är telefonköer för att anmäla brott. Exakt hur lång väntetid det kan vara kan de dock inte säga men över en timme är ovanligt. Foto: SVT , arkiv

Polisen: ”Det kan vara långa telefonköer”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen säger att det är vanligt med långa telefonköer för att anmäla brott, men att någon tidigare fått vänta så länge som sex timmar känner de inte till.

Annica Skoglund misstänkte att hennes butik utsatts för att rånförsök. När hon i efterhand skulle anmäla händelsen till polisen på 114 14 fick hon inget svar.

När man anmäler ett brott är det enligt polisen smidigast att antingen ringa just 114 14 eller göra en anmälan över internet. Att anmäla över internet går dock bara vid vissa brott, som vid stöld av fordon.

Från polisens sida säger man att det ofta är en stunds väntetid när man ringer 114 14. Mer än en timme ska man dock inte behöva vänta.

– Det är väldigt olika, i bland behöver man ju inte vänta alls. Hur det var just i fredags vet jag inte men det är klart att det kan ha blivit något fel just då, säger polisen på 114 14.

LÄS MER: Annica misstänkte brott i butiken – då svarade polisen inte i telefon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.