Polisen misstänker försök till mordbrand i Falun – brandfarlig vätska funnen på platsen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18.40-tiden på tisdagseftermiddagen kom ett larm in till SOS om en befarad brand i en garagelänga i Falun. Polisen misstänker nu att någon försökt att tända på.

Det var under tisdagen som räddningstjänsten larmades ut till vad man initialt trodde var en brand i ett bostadshus. På plats kunde de dock konstatera att någon eller några ställt upp däck mot fasaden på en garagelänga, samt hällt på en brandfarlig vätska.

Branden släcktes ned av förbipasserande och räddningstjänsten tog kontakt med polis.

– Vi har varit på platsen och säkrat lite spår, så nu får vi se vad de leder till. Men just nu har vi ingen misstänkt, säger förundersökningsledare Rebecca Roos på polisen.

Misstänker mordbrand

Polisen misstänker nu att någon försökt att bränna ned garagelängan varför de nu rubricerar ärendet som försök till mordbrand.

– Vi har under kvällen varit på plats och skrivit en anmälan om försök till mordbrand. Jag är dock osäker på om och när en teknisk undersökning kommer att utföras, berättar Christina Hallin, presstalesperson Polisen Bergslagen.

Det fanns under torsdagen ingen person omhändertagen misstänkt för brottet.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som kan ha sett något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.