Lars-Inge Svartenbrant, numera känd som Lars Carlander, omkom i en lägenhetsbrand i Kopparberg på fredagskvällen. Foto: SVT / Marcus Erik Lindström

Polisen misstänker: Svartenbrandt startade branden

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen ska polisen göra en teknisk undersökning i den lägenhet i Kopparberg där Svartenbrandt hittades död. Polisen har en klar bild av händelseförloppet.

– Det är Lars själv som har orsakat branden enligt de uppgifterna vi har. Vi genomför en teknisk undersökning under dagen, säger Jonas Rydén, gruppchef vid grova brott Polisen Örebro.

Det var vid 17-tiden på fredagskvällen som polisen fick larm om ett bråk i en lägenhet i Kopparberg. När polisen kom till platsen brann det i lägenheten och en kvinna kunde evakueras genom ett fönster med hjälp av brandstege.

Svartenbrandt

När rökdykare gick in i lägenheten fann de Lars Carlander, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt avliden.

Ärendet är rubricerat som mordbrand.

– Ärendet ligger som mordbrand. Med största sannolikhet kommer ärendet skrivas av då den misstänkte är avliden, säger Jonas Rydén till SVT Nyheter Dalarna.

TV: Så blev Svartenbrandt känd som Sveriges farligaste brottsling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svartenbrandt

Mer i ämnet