Foto: TT

Polisen om nyårsnatten: Misshandel och stök

Uppdaterad
Publicerad

Enligt vakthavande befäl på polisen har nyårsnatten varit stökig med misshandel och bråk i regionen.

– Det var ganska väntat med mycket misshandel, stök och bök, säger vakthavande befäl på nyårsmorgonen.

Totalt fick polisen nio samtal om misshandel, flera av dessa var relationsrelaterade. Två larm om större bråk kom in till polisen, ett i Ludvika och ett i Mora, men båda var över när polisen väl kom till platsen.

Brand i Falun

Nattens stora händelse var en brand i Falun. Vid halv tolv på nyårsafton larmades polisen till en skola i Hosjö där det brann i en slöjdsal. Två ungdomar ska ha setts springa från brottsplatsen.

Läs mer: Brand på skola i Falun

Man knivskuren

Vid tre-tiden larmades polisen till en bostad i Hedemora där en man blivit knivskuren. Enligt polisen är omständigheterna kring misshandeln oklara, men mannen som är i 20-årsåldern fick föras till sjukhus med skador på handen. Händelsen har rubricerats som grov misshandel. Det finns i nuläget ingen gripen för brottet.

Sköt fyrverkerier i källare

Två maskerade män ska ha setts avfyra raketer i en källare vid en adress i Borlänge. När polisen kom till platsen var männen borta och lokalen rökfylld.

Läs mer: Nyårsraketer sköts i källare av maskerade män

Olaga intrång

Polisen ska ha larmats till Säter vid halv tre-tiden på nyårsnatten, där ska en man i 50-årsåldern gripits för olaga inträng. Enligt polisen finns inga fler uppgifter i ärendet.

Ung man räddades från fjället

En 17-årig man räddades i fjällen efter att han virrat bort sig när han åkte skidor i Sälen. Fjällräddare kallades in och det tog endast en timme att lokalisera mannen som enligt polisen var vid god vigör när han påträffades.

Lugnt med fylla

Elva personer omhändertogs för fylla, varav endast två i Sälen. Enligt polisens presstalesman Stefan Dangardt var detta relativt få för att vara nyåsafton.

– Det var ovanligt lugnt, skriver han till SVT Dalarna på nyårsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.