Hör polisen Björn Sundin om var han tror att skotrarna finns, och om hur man kan skydda sig mot sådana här stölder. Foto: Niklas Hermansson/SVT

Polisen: ”Tror att de redan lämnat landet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter stölden av närmare 40 skotrar från ett företag i Mora arbetar polisen med att få in tips och säkra spår från gärningsmännen. Men utgångsläget ser svårt ut.

Att dyra maskiner som skotrar och fyrhjulingar stjäls är ett fenomen som även finns utanför Dalarna, för någon vecka sedan stals 14 fyrhjulingar från ett företag i Vännäs i Västerbotten.

– Vi har kontakt med andra polisdistrikt som har haft liknande brott nyligen. Dessutom har vi kontakt med tullverket, vi samlar in information på bred front, säger kriminalkommisarie Björn Sundin.

Stöldgodset svårfunnet

Nu inleds en tudelad jakt för polisen; dels efter stöldgodset och dels efter gärningmännen, som inte nödvändigtvis återfinns tillsammans.

– Det finns en hel del spår att jobba med, men därmed inte sagt att den drabbade kommer att få tillbaka sina grejer, konstaterar Sundin.

I videoklippet ovan hör du kriminalkommissarien om var han tror att skotrarna finns, och om hur man kan skydda sig mot sådana här stölder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.